БСП поиска изслушване на министъра на земеделието заради украинското зърно. Това

...
БСП поиска изслушване на министъра на земеделието заради украинското зърно. Това
Коментари Харесай

БСП поиска изслушване на министъра на земеделието заради украинското зърно

БСП поиска изслушване на министъра на земеделието поради украинското зърно. Това съобщи от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по отношение на идното гласоподаване на решението за отпадане на възбраната за импорт на украинско зърно, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Правя предложение от в този момент, до момента в който пристигна четвърта точка (бел. от ред. - решението за отпадане на възбраната за импорт на украинското зърно), министърът на земеделието да бъде изслушан в Народното събрание, да бъде извикан, да му чуем причините, преди да взимаме решение ", съобщи Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия бе безапелационна, че тематиката е извънредно значима, защото визира директно българските жители и има директно обществено отражение върху цените на хляба и други артикули. 

" Този въпрос има геополитическо значение, само че има и национално. Стои въпросът за защитаването на българския народен интерес, българската стопанска система и произвеждане. Има и обществен детайл – по какъв начин ще се отрази това на цените на хляба и хлебните артикули ", сподели още тя.

По мотив думите на министъра от тази заран, че той не е бил уведомяван за идното гласоподаване в Народното събрание за отпадане на възбраната. Нинова напомни, че министър Вътев неколкократно е дал своя вот срещу това в Европа, на срещите на земеделските министри, и добави, че той самият поддържа митингите на зърнопроизводителите. 

" От през днешния ден съгласно нас гърми един сериозен скандал, който от дълго време не сме виждали в българската политика. Министърът на земеделието на това държавно управление съобщи, че никой не го е питал, никой не е съгласувал, даже не го е уведомил за това, което ще взема решение през днешния ден Народното събрание.

Министърът на земеделието на държавното управление поддържа митингите против държавното управление. Министърът на земеделието на България съобщи, че четири пъти в Европа е изразявал мнение " срещу “ от името на българското държавно управление. Освен това, той помоли, от ефира на една от националните телевизии Народното заседание да изслуша причините му. Той прикани да не вземаме такова решение, тъй като то ще бъде пагубно за България ", сподели още тя.

Оставям на страна и политическия детайл, само че явно и характерът на сглобката  е подобен – никой не зачита обществените институции, министерствата, местата, където се взимат решенията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР